torsdag, april 30, 2009

Heta räkor på stekt bröd



(2 port.)
16-20 st stora räkor (gumbo, tigerräkor)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 tsk salt
1 chilifrukt (spansk peppar)
1 röd paprika
Lite gräslök
1 msk olivolja
30 g smör


Stekta bröd:

Franskbröd steks i smör och olivolja, mellanvärme i c:a 2 minuter på varje sida.

Tärna paprika, chili, vitlök och lök så smått du kan.
Stek i smör och olivolja och låt dra ihop ordentligt med smak.
Lägg i räkorna och låt dem ligga med i några minuter, tills de blivit rosa och igenomstekta.
Hacka gräslöken fint och rör om ordentligt.

Strö "räkröran" över de stekta bröden. Servera genast.

3 kommentarer:

Anonym sa...

DET önskar jag att jag hade ingredienser till att göra ikväll !!!!!!

Reneé

FamiljenFriluft sa...

Renee: Mmm. Det var jättegott.

roger sa...

kocken roger här då detta skall jag göra til helgen jag älskar ju heta räkor och roligt med andras go saker så helt klart skall jag kocka till detta mvh roger från sundsvall