fredag, april 17, 2009

"Spansk kycklingpanna"



Har i veckan experimenterat med lite "spanska smaker" och försökt att komma fram till lite olika mat som jag skulle kunna laga på jobbet. Härom dagen var det ju tortilla som gällde, och idag har jag gjort något slags "kycklingpanna" med en saffranssås.

Saffran känns ju typiskt "spanskt" i smakerna, och det finns ju ett antal "pannor" (Paella, roba vieja t.ex.) I min variant hade jag tärnad kyckling som smaksattes med paprika, vitlök, lök, salt och grovmalen svartpeppar, och sedan stekt i olivolja och matolja och blandat med allehanda grönsaker.

Min saffranssås (4 port.)

2 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
0,25 g saffran
1 krm gurkmeja
1 tsk salt

Kokas ihop till god sås.

2 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Ropa vieja som vår svenska pytt i panna.

Paprika - glöm inte paprika för det används det ganska rikligt av.

Jesper sa...

Karlavagnen: Oh, jag kanske var oklar. Det var rätt mycket paprika i rätten. Och som garnityr till rätten. Och i pulveriserad form på kycklingen. :-)