onsdag, april 08, 2009

Dagens medicin om livsmedelsverket

Har ni läst det här? En artikel som är starkt kritisk till livsmedelsverkets kostråd, för att uttrycka sig milt. Eller vad sägs om t.ex. den här formuleringen?

Nyligen offentliggjorde Livsmedelsverket en lista på 72 studier, som påstås stödja dess varningar mot det mättade fettet, och en annan lista på åtta studier som talar emot. Vi har nu studerat dessa listor och är bestörta. Antingen saknar de ansvariga basala kunskaper inom medicinsk vetenskap, eller också försöker de av olika skäl att vilseleda oss.


Intressant. Speciellt för oss som har stadsdelskontor och/eller kostchefer som tycker att man bör följa livsmedelsverkets rekommendationer om mat för barn...

6 kommentarer:

Jessika sa...

livsmedelsverket har inte haft alla flaskorna i läskbacken på ett bra tag!
De uttrycker sig i svepande ordalag om transfetter, sveper samman dem med mättade fetter generellt vilket inte är hela grejen.

Jesper sa...

... Det finns säkert många saker där livsmedelsverket har fel. Liksom det säkert finns några de har rätt i.

Just nu är det ju väldigt intressant att se om de faktiskt kommer att ändra sina rekommendationer och kostråd eftersom man får så mycket kritik mot dem - t.ex. just när det gäller (mejeriprdukter bl.a.) rekommendationerna till mat för barn.

Jessika sa...

Förresten, för att vara nytransplanterad nyligen så bloggar du frekvent och intressant som vanligt :)

Eva sa...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Någon eller flera i bestämmareposition är köpta av margarinbolagen!

Mikaela Mars sa...

Otroligt spännande att se vart detta leder! Det är ju så många som upprörts över detta med rekommendationerna för barn, och om det är så att vi är felinformerade om olika fetter så är det verkligen dags att ta tag i det.

Jesper sa...

Mikaela Mars: Verkligen spännande!

Eva: Jag är inte speciellt konspiratorisk av mig, men visst är det konstigt att man inte reagerar på all den MASSIVA kritik som framförts?

Jessika: Tack.