måndag, april 27, 2009
Tomat och paprikasoppa med pasta och pesto
Förra veckans soppa på jobbet. En klassisk italiensk kombination av tomater och röd paprika. Det blev en liten pesto också. Och det var gott. Såhär:
(4 port)
1 st gul lök
1 burk krossade tomater
2 röda paprikor
1 dl hemkokt kycklingfond, eller 2 msk bong konc. kycklingfond
1 vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
Salt och peppar
Hacka löken och fräs den i oljan.
Strimla paprikan och låt gå med lök i pannan.
Finhacka vitlök och låt gå med i pannan.
Koka ihop krossade tomater, fond, vitt vin och vatten i en kastrull.
Över med paprika och lök i tomat-soppan.
Stavmixa slät.
Förstärk gärna soppan med pasta. (Jag tog idealmakaroner som fick koka till sig i soppan, när jag stavmixat den).
Pesto:
20 pinjenötter
30 g bailika
20 g bladpersilja
2 msk olivolja
½ dl riven ost, salt. (Parmesan)
salt och svartpeppar
Mixa rubbet, eller slå det i en mortel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar