Återigen en sådan där "10-minuters-rätt" som funkar när man är ensam hemma.
1 burk makrill i tomatsås
1 st gul lök
1 msk tomatpuré
2 tsk tomatketchup
1 tsk vinäger
25 g smör
1 msk olivolja
1 msk matolja
1 krm vitlöksklyfta
Salt och peppar
Hacka lök och fräs i en panna i oljan och smöret tillsammans med lite salt och vitlök.
Skvätt över vinägern och låt löken suga upp den lite.
I med tomatpure och ketchup och låt koka ihop lite
Öppna makrillburken, dela filéerna något och låt gå med i såsen en kort stund
Häll kräftstjärtarna över. Låt bli varma.
Krutonger;
20 g smör
1 msk olivolja
1 msk matolja
2 skivor bröd
1 krm vitlökspulver
1 krm paprikapulver
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1 krm ingefära
Tärna brödet medan du värmer fettet och kryddorna i en het panna på spisen.
Vänd krutongerna i fett och kryddor och låt steka tills de är krispiga.
Snabbmakaroner
1 dl snabbmakaroner
1 msk salt
1 liter vatten
Koka pastavatten med salt. När vattnet kokar - ha i makaronerna. Låt koka tills de är mjuka.
torsdag, april 02, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar