måndag, april 13, 2009

Påskbordet 2009

Var på Ekbacken en kortis i onsdags, då det var påskbuffé för året. O- hade (föga överraskande) gjort ett jättejobb med planering och plockat in hjälp av bl.a. Kock-Anna för att få ihop årets buffé, som såg ut ungefär såhär:

Givetvis, på en påskbuffé, jättemånga ägg! Eftersom det numer gäller att få ihop buffén till bägge förskolorna rör det sig om ett par hundra ägghalvor, som skall kokas, skäras, fixas majonnäs till, dekoreras med rom och dillkvist!

Till sist känns det som om hela köket är fullt av ägg! Här ägg utan rom och dillkvist.

Och såhär vackra blev äggen när de blivit tillfixade! Många ägg blev det. Men det går det också åt. Man kanske skulle kunna tro att barn inte äter rom på majonnäs, men det kom faktiskt nästan inte ett enda ägg kvar i retur, efter att maten ätits!


Fast det förstås! O. och Kock-Anna fick ju förstås förstklassig hjälp, av kollegan L, som med kort varsel också ryckte in och hjälpte till med de sista äggen! Så är det att jobba på förskola - faktiskt - när det behövs hjälper ALLA till med ALLT. Bussen är försenad och du, som kock, är först på plan och det kommer barn strax? Gissa vem som öppnar förskolan? Om det är stopp i avloppet och du står närmast? Du är "fixa-avloppet-snubben", och i det här fallet: med kanske 20 minuter kvar till servis rycker en av de snälla och driftiga kollegorna in och räddar dagen genom att utfära fantastiskt kallskänksjobb!

Men givetvis går det inte bara att äta ägg till påskbuffén. Man måste ju ha lite olika sorters sillar och, som här på bilden, gravad lax med hovmästarsås!

Här dekorerat med figurskurna citroner och tomater och pyntat med lite färsk dill, precis som det skall vara... På bilden syns också lite extra grönsaker. Bara för att det är buffé kan man ju inte hoppa över grönsakerna!

På avdelningarna var det förstås vackert dukat och förberett med vackra påskservetter och allt!

Inga kommentarer: