tisdag, april 14, 2009

Tortilla med spenat, bacon, paprika och rotsaker



Tortilla - en spansk äggrätt, som ett mellanting mellan quiche och omelett. Idag blev det en rätt matig variant, med bacon, spenat och lite grönsaker. Gott och enkelt.


5 ägg
3 dl mjölk
1 dl grädde
2 potatisar
3 schalottenlökar
1 morot
½ röd paprika
50 g fruseh hackad spenat
100 g riven ost
1 vitlöksklyfta
140 g bacon
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
2 krm vitpeppar
1 tsk olivolja
25 g smör

Börja med att steka på spenaten, så att den delar på sig ordentligt.
Tärna potatisen och vänd den i spenaten och smöret.
Tärna moroten smått. Vänd ned den med potatisen och spenaten.
Tärna schalottenlöken och strimla paprikan och lägg i pannan med rotsakerna.
När moroten börjar mjukna. Tärna i bacon och vitlök och rör ihop i med rotsaksröran. Smaka av med paprikapulver, vitpeppar och salt.
Blanda en äggstanning på äggen, mjölken, osten och grädden.
Smörj en sauteuse med olivolja. Häll i äggstanningen och lägg i rotsaksröran.
Stek på tortillan i pannan ett ögonblick, tills den börjar stelna. Peta längs kanterna på pannan med en stekspade då och då.
Ställ in pannan i ugnen på 150 grader, i mitten på ugnen, i c:a 40 minuter.
Vänd upp på en tallrik. Vänd tillbaka så att tortillan ser schysst ut igen.
Garnera.

Inga kommentarer: