onsdag, april 01, 2009

En till god liten levergryta

Hade kycklinglever i frysen och med lite lök, potatis och andra smågrejer jag hade liggande (Kelda-soppan från häromdagen, t.ex.) blev det en gryta som jag hoppas skall mätta och vara god i några dagar framöver, så jag slipper hålla på och laga "en-potions-solo-käk" hela tiden...

Såhär blev det idag:

50 g smör
2 msk matolja
400g kycklinglever
2 stora gula lökar
1 vitlökslyfta, finhackad
4 mellanstora fasta potatis
1 kycklingbuljongtärning
1½ dl kelda thai
1 dl 3% mjölk
1 tsk vit vinäger
1 tsk soja
1 tsk gul curry
Salt och vitpeppar

Börja med att tärna potatisen fint, lägg i pannan, som får gå på medelvarm platta, med lite smör och olja.
När potatisen börjat mjukna - i med löken, som får gå med tills den är mjuk och fin.
Smula i buljongtärningen
Skvätt över vinägern, gul curry och tillsätt vitlöken.
Slå över den övriga vätskan.
Krydda upp med curry, salt och vitpeppar. Smaka av med sojan.


6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hmm, tänkte köpa kyckling-lever till katten...

kristin sa...

Åååh, att laga en portion är ju så trist, för att inte säga omöjligt. Om man är en sån där 'duktig' människa bildar man matlag där alla lagar en rätt o så får man med sig en låda av allt. Men vem orkar vara duktig egentligen?
Hoppas att allt är bra!

KARLAVAGNEN sa...

Omöjligt är det inte, kanske inte ens trist att tillaga den själv, men trist att ÄTA den själv är det. Tycker jag ialla fall.

Jesper sa...

Karlavagnen: Ja, då blir du nog poppis hos Nisse - och visst har du rätt, det är att äta ensam som är tråkigast.

Kristin: Mmm. Bra idé. Skall kolla om det finns någon i min trappuppgång eller något, som vill "dela låda" med mig.

Lyxpiraya sa...

Den ska jag testa! Jag gillar kycklinglever oerhört mycket !

Jesper sa...

Lyxpiraya: Jag också! Och billigt är det! Jag gör allt möjligt med den. Stuvar, gör grytor, gör patéer och terriner, bara steker och har på sallad... Så himla bra.