Så här gör jag min Hash brown:
20 g smör att steka i
2 potatisar
1 gul lök
1 liten nypa salt
1 krm vitlökspulver
Några varv med pepparkvarnen
Värm en panna på medelvärme på spisen. Låt smöret smälta.
Skala och riv under tiden potatisen på den grövsta sidan på rivjärnet.
Skala och hacka löken så smått du bara kan. Den skall vara mer "färs" än kuber. Riktigt, riktigt fint, alltså.
Blanda ihop lök och potatis.
Platta ut i pannan och stek några minuter på varje sida, så att potatisen blir mjuk och vackert gyllenbrun. Krydda medan du steker.
Lyft försiktigt över till en tallrik och låt vila någon minut innan du serverar.
4 kommentarer:
Stekte bacon och tomat ikväll.
Bli min granne!
Karlavagnen: :-) Tack, men jag tror vi har pratat om det hrä förr - jag är inte helt bekväm med idén att flytta till spanien! :-) Fast du kan ju få bli MIN granne? Om du vill bo i Stockholm, förstås?!
Men DU !! Gubben min e ju kock och när han ska göra mej riktigt glad o nöjd ( Ha,ha !!) gör han dessa POTATIS-UNDERVERK !!!!!!Bland det bästa jag vet.....
Reneé
Renée. Lyckis dig som har en kock hemma! :-)
Skicka en kommentar