söndag, april 05, 2009

Frukost till middag

Eller vad sägs om en hash brown, ett par korvar och äggröra? Låter mer som frukost än middag - jag vet - men jag orkade inte laga mat ikväll, så det fick bli en sådan där "ett par minuter vid spisen"-käk.


Så här gör jag min Hash brown:

20 g smör att steka i
2 potatisar
1 gul lök
1 liten nypa salt
1 krm vitlökspulver
Några varv med pepparkvarnen

Värm en panna på medelvärme på spisen. Låt smöret smälta.
Skala och riv under tiden potatisen på den grövsta sidan på rivjärnet.
Skala och hacka löken så smått du bara kan. Den skall vara mer "färs" än kuber. Riktigt, riktigt fint, alltså.
Blanda ihop lök och potatis.
Platta ut i pannan och stek några minuter på varje sida, så att potatisen blir mjuk och vackert gyllenbrun. Krydda medan du steker.
Lyft försiktigt över till en tallrik och låt vila någon minut innan du serverar.


4 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Stekte bacon och tomat ikväll.

Bli min granne!

FamiljenFriluft sa...

Karlavagnen: :-) Tack, men jag tror vi har pratat om det hrä förr - jag är inte helt bekväm med idén att flytta till spanien! :-) Fast du kan ju få bli MIN granne? Om du vill bo i Stockholm, förstås?!

Anonym sa...

Men DU !! Gubben min e ju kock och när han ska göra mej riktigt glad o nöjd ( Ha,ha !!) gör han dessa POTATIS-UNDERVERK !!!!!!Bland det bästa jag vet.....

Reneé

FamiljenFriluft sa...

Renée. Lyckis dig som har en kock hemma! :-)