lördag, april 18, 2009

"Lasagnebakelser"

Ja? Eller vad man nu skall kalla det? Det är ju sådär - man får inspiration från lite olika håll. Ibland är det barnen på jobbet, eller personalen, eller föräldrar eller så som ställer frågor eller krav kring ens matlagning. Ibland är det helt vardagliga saker som att ens dotter "vill ha en egen" när man skall laga mat och därför gjorde vi idag "en egen" lasagne, till oss var.

Tänkte till och hittade en ringstans lika stor som innanmätet i en av mina cocotte-formar, så det blev enkelt att stansa ut cirkulära plattor av några färska lasagneplattor jag hade kvar i kylskåpet. En ost- och örtbechamel och så tämligen klassisk köttfärssås i några varv, och - Voila!

Små "lasagnebakelser"

Snygga och trevliga små portioner, och idén är så bra att jag nästan tänker mig att sno den med till något framtida eget kök. Att vara pappa ger verkligen inspiration!

5 kommentarer:

Elin sa...

Åh vad de var fina! man vill nästan sätta ett tårtljus i mitten!

Lyxpiraya sa...

Åh, vad coolt .Det måste jag göra . Ser så snyggt ut ( jag är petig serru )

Jesper sa...

Elin: Ja, visst blev de söta?! :-)

Lyxpiraya: Ja, jag tyckte de blev jättesnygga. Möjligen skulle man kunna pynta dem med en liten körsbärstomat och/eller en liten basilikakvist eller något? Men de blev riktigt bra, tycker jag!

Anonym sa...

Vilken bra idè !!!!! En EGEN liten Lasagne.....

Reneé

Jesper sa...

Renée: Mmm. Det är både lite skojigt (och dottern fick göra sin själv) och vackert. "Trevligt" tror jag är ett bra ord. :-) Funderar på att göra såhär till en lite middag med några familjemedlemmar, som måste bli av snart, där det säkert kan bli lite italienskt tema...