söndag, april 19, 2009

Chili con... .. . pollo?

Har gjort en het chili-gryta med vita bönor idag, men med kyckling i stället för köttfärs. Vad kan en sådan heta? Chili con pollo kanske? Vet inte om kyckling heter pollo även på spanska, men det gör ju det på italienska, så det är ett förslag... :-)

(4 port.)

5 st kycklinglårfiléer
1 st paprika
1 st spansk peppar (chili)
1 burk heinz baked beans
2 gula lökar
2 st morötter
30 g smör
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 knivsudd cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
Salt och peppar


Skär morötter, lök, paprika och kyckling i fina bitar. Lägg i en gjutjärnsgryta eller stor panna på medelstark värme. När kycklingen börjar få fin färg, hacka i vitlök och chili i grytan.
Sila av tomatsåsen från bönorna, och häll över dem i grytan.
Krydda grytan ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

6 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

si!

Eva sa...

asså personligen tycker jag att micro-blogg suger fett!! vaddå 'knöligt på jobbet' ? - och sen inget mer - än mindre chans att trösta eller supporta??

Jesper sa...

Karlvagnen: Gracias. (heter det va?)

Eva: Hmm. Det har helt enkelt varit en bökig dag. Inget har riktigt gått som jag vill... Jag får se om jag skriver något mer om det någon annan dag.

Eva sa...

Jag hoppas att det ordnar sej och att du får en bättre dag idag. Får väl sätta en skygglapp på höger öga så att jag inte ser microbloggeriet.. ;)

KARLAVAGNEN sa...

Har du provat grönsaks cous cous?
Var är du? Hoppas att allt är väl!

Jesper sa...

Jag har skrivit annat/för andra i veckan och haft lite för mycket på jobbet, så jag har inte hunnit skriva här än, men nu är jag tillbaka.