tisdag, mars 31, 2009

Kalvfrikadeller med stuvad potatis



Lillkillen skulle få kalvfrikadeller.
Dottern skulle få stuvad potatis.
Tillsammans blev det den här lilla tallriken, till pappa, när barnen fick leka i vardagsrummet, att ätas vid diskbänken.

--

(4 port.)

Kalvfrikadeller:

400g kalvfärs
2 ägg
½ dl grädde
½ dl ströbröd
1 tsk lökpulver
Salt och peppar

Blanda grädde och ströbröd. Låt stå och svälla ett tag.
Blanda ihop alla ingredienser till en god färs.
Rulla till små köttbullar.
Koka i buljong i ungefär 10 minuter


Stuvad potatis:

5-6 medelstora fasta potatisar
1½ dl grädde
1½ dl buljong (från frikadellerna)
30 g smör
½ dl vetemjöl
Salt, peppar och muskot

Blanda smör och mjöl i en liten bunke.
Häll över grädden över smöret och mjölet
Skala och tärna potatisen i små bitar
Koka potatisen i buljongen.
Häll av buljong.
Slå över grädde, mjöl och smör
Låt koka ihop till en god stuvning.
Smaka av med salt, peppar och muskot.

Inga kommentarer: