fredag, mars 27, 2009

Veckans fyndHar ju skrivit förr om fördelarna med moccabryggare (och ni som inte har någon - fixa!)

Det blir gott kaffe (eftersom det har en högre och bättre temperatur, eftersom det är bryggt under tryck och eftersom det är finare malt, vilket ger "mer snittyta" per korn som kan släppa ut mer arom) och oftast faktiskt nyttigare (eftersom det inte släpper lika mycket garvsyra) i eocca än i vanlig kaffebryggare. Så... You do the math, jag skall inte tjata om det mer.

Min kanna - en italiensk pjäs som varit med ett tag, är förmodligen min tredje eller fjärde i ordningen. Jag har helt enkelt älskat ihjäl de tidigare. Men - och här skall ni faktiskt få några skäl att INTE köpa en likadan kanna som jag:

1) De är dyra. Jag har en kanna från italien, av något jättecoolt märke (som jag tror börjar på G), som säkert är som Ferrari, Ducati, Armani och... borlottibönor (inte helt klockrent, men ni hajar) - RIKTIGT bra italiensk design, i den tekniska framkanten, globalt sett. Det finns billigare, ungefär lika anygga och nästan lika bra moccakannor annorstädes. Man måste inte köpa det dyraste som finns, om man inte vet med sig att man dricker hundratals koppar kaffe om året.

2) Den är av aluminium. Jamen, säger du, Aluminium är ju jättebra - det leder värmen jättefint, är lätt att hålla rent, ser vackert ut och lämnar ingen smak efter sig. Flera av alla världens kockar ÄLSKAR aluminium. Jag också. På min spis. Men inte på .tex. induktionshäll. Då måste man ha något som leder ström. Som rostfritt stål. Rostfritt stål har hittills stavats "kanna från bodum" eller vissa induktionshällstillverkares egna moccakannor. Dyrt, således. Tillbaka till punkten ovan.

Tills nu.

För veckans fynd är en moccakanna för 6 koppar (vilket är helt ok till frukostkaffe för två-tre personer) från Åhléns. Invägandes till priset av 198 kr är den ungefär hälften så dyr som min aluminiumkanna OCH den funkar även på induktionshällar.

Att den inte är riktigt lika snygg som min får man väl ta, till det priset? Men i alla afll - veckans fynd:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Moccabryggare is teh shit:-) Har inte använt min vanliga kaffebryggare sedan jag skaffade min.

Jesper sa...

MrArboc: Nej, precis så är det. Jag äger heller ingen "vanlig" kaffebryggare längre...

Och en bekant till mig som har "en kaffebryggare hemma, ifall jag får besök", men som själv annars alltid druckit te för att "kaffe är inget gott" har precis köpt en moccakanna. Och börjat dricka kaffe. Riktigt kaffe.

Fröken Dill sa...

Woho, kan man diska den i maskin också? Det är vårt problem annars, min kille dricker massor med kaffe. Jag diskar massor aluminiumbryggare för hand. Vill ha en som kan maskindiskas!!!
Hälsar fröken Dill

Jesper sa...

Fröken Dill: Utan att ha testat - Ja. Fast min moccabryggare sköljer jag bara ur med rent vatten, i vanliga fall. Annars smakar kaffet snart mer än bara kaffe! :-) Men säljaren på Åhléns sade att den skall kunna köras i diskmaskinen!