Efter födelsedagsmiddagen härom dagen blev det lite grejer kvar - så det blev en lite lyxig omelett:
15 g? smör (till stekning)
3 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1 dl riven västerbottenost
Npgon centimeter purjolök
Gör en äggstanning med ägg och grädde. Krydda.
Stek på svag värme i en panna, i lite smöt.
När äggstanningen börjar bli torrpå toppen, lägg på västerbottenosten på ena halvan av omeletten.
Strimla purjolööken fint och lägg på västerbottenosten.
Stjälp försiktigt upp på en tallrik. Vik gärna omeletten så blir den vacker.
Dekorera med vad du har till hands (paprika och purjolök blev det i mitt fall).
Servera med en god sallad.
lördag, mars 28, 2009
Snabba rester - omelett med ditt och gott
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar