tisdag, mars 10, 2009

Vårt dagliga fusk, giv oss idag...

Läser den här artikeln på aftonbladet.se och och inser att vi alla - utan undantag - är suckers.

Den enda nackdelen med att vara kommunalanställd kock, och då menar jag verkligen DEN ENDA nackdelen, är att jag måste handla t.ex. bröd (som inte är bröd) av den upphandlade leverantören (som heller kanske inte är världens bästa leverantör, men det är en annan historia). Och de HAR inget riktigt bröd. De heller.

5 kommentarer:

Trädkramaren sa...

hej jesper! vilken trevlig blogg du har. jag förstår din ickebrödsituation. snart får vi lov att uteslutande äta knäckebröd om vi vill handla bröd någonstans utan att betala de priserna det kostar att handla från någon som bakar på riktigt. (vilket jag antar att man som komunalanställd kock inte kan göra) mvh linn

Jesper sa...

Trädkramaren: Och vilken fin blogg DU har. Kul med en kollega som läser bloggen. Och en från hammarby sjöstad! Välkommen! Och du har helt rätt om brödet/priset/knäckebrödet. Tyvärr. Jag bakar ibland själv, här på förskolan (fast det talar vi ganska tyst om, då miljökontoret inte tycker att man kan baka i samma kök som man lagar mat), för att i alla fall IBLAND kunna bjuda på något riktigt.

Anonym sa...

Tur att man bor i Frankrike där bagerierna bakar "riktigt" bröd dagarna långa.
Inte ens lantbrödet jag handlade i supermarchén idag innehåller några konstiga e-tillsatser. Men så måste det också konsumeras omgående.

sussi sa...

ja, lita inte på nån! hehe först läste jag "kommunistkock" och funderade på vad en sån kan tänkas laga...

antar att djursaliv är ett av de tillsatserna för längre hållbarhet

Jesper sa...

Ostbloggen: Lyckis dig! :-)

Sussi: Jag bakar inte jättemycket bröd själv, men det händer ibland, så... Litar faktiskt på andra än min själv, men det är lite trist att jag bara kan köpa fusk till "mina" förskolebarn...