tisdag, mars 24, 2009

En god liten kycklinglevergryta



Vi äter alldeles för lite lever. Samtidigt är det ett både billigt och nyttigt livsmedel. Och gott. Faktiskt. Oavsett vad du tror. Testa den här grytan t.ex.

(4 port.)

150g kycklinglever
140g bacon (ett paket)
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk råsocker
1 kycklingbuljongtärning
1½ dl grädde
½ msk soja
2 dl vatten


Tärna kycklinglever och bacon och fräs baconet i en stekgryta, möjligen med lite smör.
Hacka lökarna och stek på dessa med baconet och smöret.
När lökarna börjar bli mjuka.
I med levern. Låt bryna lite snabbt i pannan.
I med socker, vitvinsvinäger och tomatpure, låt koka ihop till en "barbecue-sås".
Slå över grädde och soja.
Tillsätt möjligen lite vatten.
Smaka av med salt och peppar

3 kommentarer:

Jessika sa...

Portioner proportioner, lätta att blanda ihop ;)
Levern får du behålla för dig själv ;)

Annica sa...

Jag har inte ätit lever sedan jag var barn, och följdaktligen aldrig tillagat någon själv, men har en påse kycklinglever i frysen som jag har köpt just för att det är billigt och nyttigt och något vi borde äta mer av. Nu vet jag vad jag ska laga till av den - tack för inspirationen!

Jesper sa...

Annica: Ja. Gör det. Och skriv gärna sedan vad du tyckte om det, här på bloggen, om du vill. Vad roligt att kunna inspirera!