måndag, mars 30, 2009

Kycklingrulader, pasta och paprikasås

2 portioner:

4 st kycklingben
2 dl creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
2 st paprika (en röd och en gul/orange)
1 dl matlagningsvin
1½ msk bong kycklingfond
50 g smör
½ dl olivolja
300 g pasta
salt och peppar

Kycklingrulader:

Bena ur kycklingbenen.
Strimla paprikan. Ta några paprikastrimlor och lägg åt sidan, för att fylla kycklingbenen med.
Finhacka vitlöken
Lägg ut kycklingbenen på några ark plastfolie.
Lägg den åtsidolagda paprikan och vitlök i mitten på kycklingköttet och rulla ihop rulladen i pastfolien.
Rulla in plastfoliepaketet i aluminiumfolie.
Låt "korvarna" sjuda i lättsaltat vatten i 25-30 minuter.
Ta ur kastrullen, "skala av" folien och bryn lite i en panna med smör, salt och peppar precis före servering.

Såsen:

Mjuka upp paprikan i olivolja och 25 g smör.
I med vitlök, fond och matlagningsvin i pannan.
Salta något och häll på lite vatten.
Låt koka ihop till en färgglad buljong. Häll i creme fraiche och mixa till slät sås.
Smaka av med salt och peppar.

Pasta:

Koka i rikligt med saltat vatten tills du tycker att den känns mjuk nog (10 minuter?)

2 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Det ska jag testa ! Tack för ett bra recept !

FamiljenFriluft sa...

Lyxpiraya: Ja, gör gärna det. Skriv gärna här sedan hur det gick. Och versågod. :-)