2 portioner:
4 st kycklingben
2 dl creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
2 st paprika (en röd och en gul/orange)
1 dl matlagningsvin
1½ msk bong kycklingfond
50 g smör
½ dl olivolja
300 g pasta
salt och peppar
Kycklingrulader:
Bena ur kycklingbenen.
Strimla paprikan. Ta några paprikastrimlor och lägg åt sidan, för att fylla kycklingbenen med.
Finhacka vitlöken
Lägg ut kycklingbenen på några ark plastfolie.
Lägg den åtsidolagda paprikan och vitlök i mitten på kycklingköttet och rulla ihop rulladen i pastfolien.
Rulla in plastfoliepaketet i aluminiumfolie.
Låt "korvarna" sjuda i lättsaltat vatten i 25-30 minuter.
Ta ur kastrullen, "skala av" folien och bryn lite i en panna med smör, salt och peppar precis före servering.
Såsen:
Mjuka upp paprikan i olivolja och 25 g smör.
I med vitlök, fond och matlagningsvin i pannan.
Salta något och häll på lite vatten.
Låt koka ihop till en färgglad buljong. Häll i creme fraiche och mixa till slät sås.
Smaka av med salt och peppar.
Pasta:
Koka i rikligt med saltat vatten tills du tycker att den känns mjuk nog (10 minuter?)
måndag, mars 30, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det ska jag testa ! Tack för ett bra recept !
Lyxpiraya: Ja, gör gärna det. Skriv gärna här sedan hur det gick. Och versågod. :-)
Skicka en kommentar