torsdag, april 02, 2009

Beans on toast

Med tydliga anglosaxiska kopplingar i barndomen finns det vissa traditioner (eller skador?) man är uppvuxen med som man såhär, när man är i "trettio-nånting-års-åldern" och lagom nostalgisk inte kan vara utan.

Jag har skrivit tidigare om bl.a. Penguin bars och Vinägerchips, liksom om cottage pie, tror jag, men nu är det dags för en till "klassiker":

"Beans on toast"

Egentligen behövs inget riktigt recept. Jag steker mina toastbröd i smör, kryddar med salt, paprika och vitlökspulver. Steker korv eller bacon till och så en burk med "baked beans" - vita bönor i söt tomatsås.

Säkert inte nyttigt. Säkert inte det bästa man kan äta. Definitivt inte lyxigt. Men det är SÅ himla gott ibland!

6 kommentarer:

Unknown sa...

Mmm.. vi har inte samma styrning på våra smaklökar, Jesper. Men jag h a r ätit rostat bröd med konserverade pastaringar i tomatsås och funnit det
'finger-lickin´n-`licious'.
Även om det är många, många år sedan så kommer jag ihåg hur det smakar.

Anonym sa...

Men var är det Stekta Ägget !!!????

Reneé

Jessica sa...

Bönor på rostad bröd, har jag aldrig förstått grejen med. Eller snarare, jag tycker att det är väldigt äkcligt, och det oavsett när jag har provat!

FamiljenFriluft sa...

Eva: Mmm. Spaghetti-Ohs on toast! Inte heller illa!

Renée: Ja - ett stekt ägg är också ett (lyxigt) tillbehör! :-)

Jessika: Du tycker fel. :-)

Mackan sa...

Stekt ägg OCH grillad, halv tomat!

FamiljenFriluft sa...

Mackan: Japp.