onsdag, februari 13, 2008

Chili con carne

Idag har jag gjort Chili con carne på jobbet. Och chili con... quorn, för våra vegetarianer. Och en nachotallrik till en som varken tål bönor eller tomater. Det är kul med chili, tycker jag, för man kan variera sig efter vad man har för kryddor och sådär. Idag blev det (typ) såhär:

För 4 port:

1 Burk vita bönor
1 Burk kidneybönor
1 burk tomatkross
400 g köttfärs
1 stor gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
½ dl thai sweet chili-sås
Spiskummin, Paprikapulver, Cayennepeppar, Salt och peppar

Gör såhär:

Börja med att hacka löken fint och vitlöken så smått du kan (till damm, typ). Svetta lök och vilök i en panna.
I med köttfärs och låt steka med tills all färs är finfördelad och brynt
Skär paprikan i vackra strimlor.
Häll rubbet i en gryta. I med bönor och tomatkross. Lås småputtra under en timma, med kryddor efter behag.

Voila!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Barn som var vegetarian eller en ur personalen?

annamaria sa...

Gott med chili! jag gillar stark chili - gärna med hackade gröna inlagda chilisar i. Jag gör en knäpp grej...köper vita bönor i tomatsås och så sköljer jag av dem - gillar inte den tomatsåsen. varför jag inte köper en annan sorts vit böna behöver vi kanske inte skriva mer om. Rubbat jag vet....

FamiljenFriluft sa...

Emma: En av personalen, men det gör - för mig - ingen skillnad, egentligen. Jag har tidigare lagat vegetarisk mat till barn, och är beredd att göra det igen, ifall tjänsten kräver det.

Annamaria: Hahaha! PRECIS så gör jag också! :-) Vad skönt att du skrev det görst! :-)