Med en treochetthalvt-åring i köket blir det aldrig tråkigt eller långsamt. Idag har hon - som tidigare beskrivits - "lagat hallonmuffins". Då jag tyckte att Fru Värns beskrivning av händelseförloppet var lite söt, har jag försökt att - ur dotterns perspektiv - återge receptet på familjens hemliga muffinsrecept, så noga som möjligt:
(Ingredienslista och metodbeskrivning i ett!)
Knäck hastigt två ägg i en skål, innan mamma hinner uppfatta att det är bak på gång. Rensa - om du har tid - från eventuella äggskalsskärvor, om det skall vara så himla nödvändigt!
Häll i 1½ dl ströocker.
Värm sedan 100g bregott i micron tills det gått för länge och mamma blir missnöjd med att det flyter och inte bara är varmt. Häll i det i bunken och vispa ordentligt!
Börja häll upp mjöl i en egen bunke. 2½ dl är ganska bra. (Sedan tog mammas påse slut). Medan mamma letar vidare efter mer mjöl - häll ned i smeten, när hon inte ser på.
Låt sedan mamma mäta upp 1½ dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl i den tomma bunken och sedan 1 tsk bakpulver i mjölet.
1½ tsk av pappas coffeesyrup (vaniljsmak - pappas kommentar) hälles gladeligen ned i smeten.
Mamma får blanda mjöl och bakpulver - här skall vispas smet!
Mjölet skedas i sked för sked, och jag häller i 1 dl filmjölk samtidigt! Vispa mer!
Klicka ut i amerikanska muffinsformar
gräv en liten grop i varje muffin (här skall man lägga hallonen! Om man har tid och det blir några kvar, förstås!)
Ät upp hallonen (och lägg eventuella rester i muffinsarna).
200 grader i mitten av ugnen i c:a 15 minuter
"Det var inte så dumt!"
lördag, februari 23, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar