fredag, februari 22, 2008

Men om man tar en sillbit PÅ mackan, då, Wasa?

Wasabröd med sina knäckesorter har bl.a. lanserat en "omega3-berikad" sort. Flera har slagit bakut och ifrågasätter ifall man kan marknadsföra den som mer hälsoasm än andra knäckebröd. Det här är en debatt som försigått ett tag i medier och bland kockar (och andra som kan något om mat) och idag kom en bra, belysande artikel i SvD.

Min lösning på problemet är att ta en vanlig, inte omega 3-berikad macka och lägga en sillbit (jag gillar ansjoviskryddad sill") på själva mackan. Och slipper således trycka i mig 310 knäckemackor till av Wasas "berikade" för att få i mig samma mängd Omega3.

Sån är jag.

4 kommentarer:

kallskänkan sa...

smart! : ) nu har jag äntligen fått tummen ur och länkat till dig. på tiden om jag får säga det själv.

KARLAVAGNEN sa...

Såg ett spanskt matlagningsprogram, där de hade en såndär bordsgrill (hot plate). De la på tvåkrabbor och stekte dem levande. Det tog ett bra tag innan de dog.

Vi kokar ju skaldjur men jag tror att kokning är snabbare än en bordsgrill? Vad tror du? T om en BBQ skulle nog vara snabbare. Brrr...

Jesper sa...

Karlavagnen: Jo, det går rätt fort att koka ihjäl skaldjur. En hummer brukar ju sluta skrapa i kastrullen på några sekunder... Att grilla ihjäl dem på en hot plate känne som om det tar onödigt lång tid...

Kallskänkan. Åh - tack. Din egen blogg är en av mina absoluta favoriter. Lycka till, eller vad man säger, där borta i Kanada! Fortsätt att blogga! Jag läser vartenda ord!

KARLAVAGNEN sa...

Precis vad jag tyckte. De viftade med sina klor och tv-kocken sa oh titta, de vinkar adjö! Medans hon tryckte ner dem med en spatula.

Så långt ifrån en Ria Wägner vinkning man kan komma.

Du kanske kan göra ett inlägg om vad man ska tänka på när man kokar skaldjur t ex för att undvika onödigt lidande t ex. Var det inte en av de lätt alkholiserade brittiska tv-kockarna som var i blåsväder... Floyd on Scandinavia tror jag... För vattnet var inte kokande eller nåt?