tisdag, februari 19, 2008

Puh! Vilken dag!

Ibland är allt bra, man är stor, stark och oövervinnerlig. Så känns det säkert sisådär 300 dagar om året, på jobbet, men så ibland känner man sig liksom "ur form" och ingenting funkar. Idag har varit en sådan dag på mitt jobb. Det hela började nog med att jag kom hem igår, efter jobbet. Jag var helt slut. Jag höll på att somna i soffan framför TV:n och gick därför och lade mig före CSI NY, något som inte händer speciellt ofta.

Vaknade givetvis vid sisådär 01.00-rycket och kunde inte somna om. Tankarna rusade runt i huvudet och jag låg och vände på mig, fram till kanske halv 5-rycket. Somnade till en kort stund, men låg sedan och tittade på väckarklockan en gång i minuten tills det var dags att gå upp.

Gick upp med hosta och halskill och snor i hela huvudet. Och idag är tisdag. Varutisdag. Inte direkt läge att bli sjuk. Tog ett par alvedon, lite hostmedicin, lite nässpray och drack Te med honung till frukosten och sedan iväg till jobbet.

Väl på jobbet börjar livet ordna upp sig. Jag har inte bara världens kanske viktigaste jobb, utan också det absolut roligaste. Kock på förskola är - jämte kanske manager åt "The Who" under 8+-talet och/eller trummis i Europe, det bästa jobb jag kan tänka mig!

Idag är det också soppdag, dåra, och det blev kycklingsoppa. Enkelt. I med morötter, palsternacka, rotselleri, purjolök, gul lök, buljong och kyckling (och lite makaroner) i en kastrull (eller mitt fall en kantin) och koka tills det är färdigt. Bra när man skall ta emot varor.

Varorna kom (nåja) vid 9-rycket. Skönt, eftersom jag skall servera lunch klockan 11 och således hinner packa undan allt i rätt kylar, frysar och förråd tills det är dags att servera lunchen. Om bara vår leverantör hade levererat vad som stod på beställningen. Inte den här veckan heller, och jag börjar bli duktigt trött på dem. Den här veckan hade de missat en låda päron, en karton ströbröd, en sortimentslåda tepåsar och slutligen ställt en öppenkarton med ett par liter mjölk och grädde längst ned i packpallen, så den krossats av sisådär 400kg andra grejer.

Vad jag INTE vill göra på tisdagar då jag inte sovit är att ringa leverantörer och försöka få dem att göra extrakörningar för att få mina grejer. Sitta i telefonköer och sedan berätta vad som inte kommit, tjafsa med dem (igen) om att de faktiskt måste KOLLA vad som packas (igen) så att de inte missar nästa vecka också (igen).

Så lunch. För att göra soppan lite roligare bakar jag av sådant där bake-off-bröd och det verkar funka bra. Däremot visar sig soppan vara för spicy och jag får tillbaka litervis av den i disken. Det i kombination med att min dörrklocka har hunnit ringa 4 gånger före lunch (med bl.a. en kille som skall kolla brandlarmet, under testen sätter igång det och sedan far runt i huset i jakt på en stjärnmejsel för att kunna stänga av det - 10 minuter i vilt tjutande) har gjort att jag är helt slut.

Efter disk och köksstädning orkar jag knappt klä på mig civila kläder innan jag åker hem.

I morgon är en ny dag.

Då blir det köttfärslimpa. Det är bra. I morgon är jag bra. Intalar jag mig.

3 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Ett tips: skriv ner allt som oroar dig. Då har du alla tankarna på papper och bör kunna somna om.

Louise sa...

Hoho!

Hoppas dagen idag blir bättre.

Våghalsigt av din leverantör att bete sig så - men de kanske inte vet hur nära de är att bli "avslöjade"...

Vill också passa på att säga att jag önskar att du fanns på min dotters dagis. Det tänker jag varje gång jag är inne på din blogg och läser dina recept och tankar från dagisvärlden. Men jag får använda dina tips hemma i köket istället!

=)

Jesper sa...

Louise: Tack för de snälla orden! De värmer verkligen. Vad det gäller min leverantör går det inte att göra så mycket, tyvärr, eftersom kommunen förhandlar fram alla avtal centralt. Det är bara att gnissla tänder och ringa igen... Tyvärr.

Karlavagnen: Bra tips! Det skall jag pröva! Tack.