Tony ville ha vegetariska tips, så här kommer dagens:
"Varmsmörgåstårta"
Detta är egentligen en samling polarkakor (jag brukar använda råg) med god fyllning emellan, som man sedan gratinerar i ugnen. Jag brukar göra fyllningen i form av en stuvning på finhackad purjo, champinjoner (eller annan svamp), salt, peppar, rosmarin och ibland lite muskot.
Koka ihop stuvningen.
Lägg ut några rågkakor på en plåt med smörpapper
Klicka lite av stuvningen på varje brödskiva. Lägg en till våning på varje brödskiva. Gör likadant.
Avsluta med några vackra tomatskivor och riven ost.
In i ugnen - typ 200 grader, i kanske 10 minuter.
Voila!
(Garnera - givetvis - med en kvist kryddgrönt, som basilika eller bladpersilja, eller något du gillar.
(Och ibland fuskar jjag själv och smyger ned lite rökt skinka i stuvningen också!) :-)
fredag, februari 22, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Detta måste testas snarast. :)
Verkar riktit riktigt smarrigt, och detta med att smyga ner lite skinka ska också provas =)
Om sanningen ska fram så äter jag mest vegetariskt för att få prova nytt och uppleva nya kulinariska upplevelser.
Åt igår kväll en falafelrulle. Smarrigt och mättande.
/Tony
Skicka en kommentar