Idag har det varit tisdag, ju, och som sådan soppdag på jobbet. Tisdag får jag varor och jag hinner helt enkelt inte med att laga något annat, så. Tisdag är soppdag. För att göra sopporna något matigare än annars brukar jag dryga ut dem med potatis, pasta eller ris eller så, Idag blev det så "köttsoppa med pasta".
Du behöver: (4 port)
300g högrev, skuret i små fina bitar
1 finhackad gul lök
2 morätter, i små tärningar
1 palsternacka i små tärningar
½ rotselleri i små tärningar
En bit purjolök (4-6 cm?)
En buljongtärning eller 2 msk ljus kalvfond
2 dl vitt matlagningsvin
Lite färdigkokt pasta av valfri sort
1 l vatten
2 lagerblad
Salt och peppar
Gör såhär:
Börja med att bryna köttet i en panna i antingen olja eller smör, eller vad du tycker pasasar bäst. Lägg köttet i botten på en kastrull.
Häll över de övriga ingredienserna, utom pastan. Fyll på med vatten.
Koka upp och låt puttra i sisådär 30 minuter, tills alla rosaker blivit mjuka och goda.
Lägg i pastan.
Smaka av med salt och peppar.
tisdag, februari 12, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar