torsdag, februari 21, 2008

Smakduellen igen - Leverpastej

För någon vecka sedan reagerade jag på taffel-bloggen "kort om gott"s ganska långa och bitvis elaka påhopp på DNs "smakduellen" i ett blogginlägg om smak.Då gällde det hela baguetter och att skribenten gillade baguetter med skorpa som inte smakade surdeg (vilket - bland smaketablissemanget - givetvis är "fel" åsikt).

Den här veckan handlar det om Leverpastej och möjligen har skribenten den här veckan försökt safe:a och dragit en fegislösning. Han jämför nämligen en gräddleverpastej (från Scan) med en light-dito, med morötter (från viktväktarna). Han kommer i och för sig till att den ena smakar bättre (gissa vilken eller läs själv!) :-) men i omdömet om hur de smakar står det bl.a. att läsa att gräddpastejen smakar "gräddigt" medan den andra, utan grädde "smakar mer av lever".

Nähä? Vilken överraskning!

6 kommentarer:

emma sa...

Jag tycker han borde testat den från Tulip/Gol, den ser ju inte vacker ut, men luktar och smakar väldigt gott.

Jesper sa...

Jag tror JAG får göra en sådan då. Med typ Tulip/gol mot Scan, eller något. Jag skall kolla in de gräddigaste jag kan hitta och jämföra dem...

lisa sa...

Jepser: Om du tycker att pyttelilla okommersiella Taffel.se är "etablissemang" jämfört med DN har jag inte mycket att tillägga.

Jag är beklämd över att man inte tar smakduellen som ett tillfälle att diskutera livsmedelskvalitet. Som när man testar tryffelolja utan att diskutera syntetiska tillsatser, när man låter två rödlistade fiskar smaktävla mot varandra etc. Skrämmande okunnigt!

Just brödjämförelsen störde jag mig inte så mycket på. Personligen tycker jag att bakeoff ofta är bättre än konditoribröd.

För övrigt rekommenderar jag också Tulip! supergod pepprig och mycket leversmak! Lite torr ,,,

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jesper sa...

Lisa: Nej, men taffel, eller rättare isobel var heller inte den enda som skrev om det.

Sedan ÄR faktiskt taffel (ändå) befolkat av betydligt mer etablerade matskribenter än... De flesta andra sajter.

Jesper sa...

Och avad det gäller det anonyma inlägget har jag tagit bort det just för att det var anonymt, och innehöll påhopp på andra sajter, som jag inte har något inflytande över, ifall någon undrar...