söndag, februari 17, 2008

Kylrensning

Jo - jag skall kanske blogga mer om konferensen sedan, ifall jag får någon slags inspiration, men just nu tänkte jag skriva lite om kylrensning. Ni vet - efter ett par dagars middagar och sådär har man kvar "kanter, ändar, rester och skvättar" av ett antal olika livsmedel och man MÅSTE liksom göra något av de där grejerna, innan de blir såpass dåliga att man måste slänga dem (hemska tanke! Slänga mat!).

Det är då varje ekonomiskt medveten matlagare börjar tänka i termer som "soppa", "gryta", "pytt" eller - som jag idag - "makaronipudding".

Dagens lunch blev:

300g kokta makaroner
2 ägg
1 halv burk creme bonjour med vitlök och örter
ett paket bacon
4 st wienerkorvar
1 stor gul lök
Lite kokta ärter, majs, morötter och paprika (vad kallas sådan blandning? Amerikansk?)
En näve riven ost.

Bacon, korv, och lök i en panna först, för att svetta löken och steka baconet. Sedan i med grönsakerna.
Röra ihop äggstanning på creme bonjour och äggen
I med allt i en ugnsfast form in i ugnen på 200 grader, med lite ost på toppen i sisådär 20 minuter.

Det är ibland förvånande hur gott lite gamla rester kan smaka.

Inga kommentarer: