(4 port)
300 - 400 g kycklingbröstfile
1 gul lök
2 potatisar
½ gul paprika
2 msk koncentrerad kycklingfond
½ dl mjöl
1 msk smör/margarin
½ dl vitt vin
5 dl mjölk
2 dl creme fraiche
Vitlökspulver
Paprikapulver
Salt och peppar
Smält smöret i en medelvarm kastrull.
Vispa i mjölet under ivrig omrörning och slå över mjölken. Rör ihop till en bechamel. Dra av värmen och låt svalna något.
Skala och skär löken och fräs den något i en panna, häll över i bechamelen.
Gör likadant med potatisen
Tärna och krydda kycklingfileerna med vitlökspulver, paprikapulver salt och peppar. Stek!
Strimla paprikan tunt (Julienne).
Tillsätt creme fraiche, vitt vin och kycklingfond i din bechamel.
Ställ på spisen och rör i den lite då och då så att det inte bränner fast i botten.
I med kycklingen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Späd möjligen med mjölk till önskad konsistens, om det känns för tjockt.
Garnera varje portion med den strimlade paprikan.
onsdag, september 03, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Den här ska jag laga i morrn.
Ett av mina favoritrecept!
Skicka en kommentar