onsdag, september 10, 2008

Men OM det här var sista dagen i ditt liv...

Läste redan igår den här artikeln om att världen kunde gå under idag och hörde sedan ett långt inslag på min favoritradiostation i morse som verkligen fick igång mina tankar:

Världen kunde alltså - ifall vissa forskare haft rätt - idag gått under, då man gjort ett experiment på CERN i schweitz, och i deras partikelaccelerator försökt återskapa ett litet big bang (small bang?).Tydligen skulle världen gå under ungefär 08.30 idag.

Det verkar ju ha gått rätt bra. Hur det gick med själva experimentet vet jag inte, men jag utgår ifrån att de i alla fall inte sprängt något i luften eller fått det att implodera, i några större atomtal, för då hade vi nog fått höra om det.

Nåväl - med sisådär två minuter "kvar att leva" började jag faktiskt fundera på "undrar om jag borde göra något nu, ifall det liksom tar slut?" Jag funderade om jag borde ringa den där killen som jag var elak mot i högstadiet och sårade genom att vara dryg mot honom, bara för att han var begåvad. Eller om jag borde ha ringt någon av de där tjejerna jag var olyckligt kär i och berätta för dem att "det gick bra i alla fall! Hahaha!" eller ifall jag skulle ringa min familj, eller i alla fall skicka ett SMS där det stod att jag älskar dem.

Jag gjorde inte det (tänk om världen inte skulle gå under - vad skall man göra då? Ringa tillbaka och liksom "Ehhh. Jag bara skojade?" :-) ), men tänkte ändå att "Tar det slut nu är jag i alla fall helt nöjd. Jag är på mitt jobb och lyssnar på rock på radion och gör något jag verkligen tyckr om - leker med knivar".

Hmmm...

Så började jag tänka på "om det verkligen tar slut i morgon, och jag visste det - vad skulle jag välja att äta då?" Kanske makabert, men om du VISSTE att det tog slut i morgon (faktiskt är det här en tanke som flera människor faktiskt MÅSTE tänka på, i länder med dödsstraff) - vad skulle du välja som "sista måltid"? Om du fick välja, liksom?

Något häftigt ballt, travad på höjden med såsduttar kring?
Mammas makaronipudding?
En gammal bistroklassiker som man minns som "den första middagen med min fru/sambo/motsv."?
Dina barns första försök till hembakt bröd?
Eller något helt sjukt som typ frystorkad tabascosorbet med anklever och lökaska - bara för att se hur det smakar?
Rå kyckling? Du lär ju inte behöva tänka på om du blir magsjuk eller inte?

Vad skulle DU äta?

9 kommentarer:

Jessika sa...

misosoppa och wallenbergare med hela raddan av tillbehör och trifle.

Fast jorden gick ju uppenbarligen inte under.

Vinet man får vid katolska kyrkans nattvarder är f ö odrickbart. Inte för att man behöver ja, dricka det i några större kvantiteter.

Mackan sa...

Penguin bars. Tills jag storknade och grät och inte kunde få i mig en bit till. Lika bra att föräta sig på något när man ändå inte har tid att lida av det sedan :)

Jesper sa...

Jessika: Oj! Seriöst med en hel meny! Bra jobbat! Och vad det gäller katoliker har jag (tyvärr) väldigt lite koll på (t.ex.) vin (och annat). :-)

Mackan: Det här är en attityd jag verkligen gillar!

Maggisen sa...

Gammal hederlig plankstek... med Brylépudding till efterrätt... Det godaste jag vet. Gärna då någon form av skaldjurssallad till förrätt...

Bendel sa...

Får mig att tänka på den lek som Anthony Bourdain spelar med välrenommerade kockar världen över i boken Nasty Bits:

Om du blev satt i elektriska stolen imorgon. Och visste att de kommer skära upp magen på dig och steka arslet av dig tills ögonen poppar upp som Mc Nuggets. Du har ett mål mat kvar, vad skulle du äta? Svaren är alltid enkla rätter: Bräserade revbensspjäll, linguine pomodoro – som min mamma brukade göra, kall macka med en bit köttfärslimpa på. För att fortsätta citera Tony lite slarvigt översatt: Ingen svarar en smakmeny på Ducasse.

Anonym sa...

Får mig att tänka på den danske författaren Hans Bendix, som lär ha sagt:
"Om jag hade vetat att jag skulle bli SÅ gammal, så hade jag rökt och druckit lite mer."

Så länge det inte är försent är det inte för sent...

Hälsningar o tack för en alltid läsvärd blogg!

/thomas

Jesper sa...

Thomas: Tack. Och välkommen hit! Och vilket bra citat!

Bendel: Mmm. Jag känner igen mig lite i den förklaringen! Vad skulle DU vilja ha?

Maggisen: Bra!

Bendel sa...

Spagetti bolognese, färskt bröd med bara smör på, oxsvanssoppa, lingongröt och kanelbullar(mammas).

Jesper sa...

Bendel: Lysande. Matnostalgi på hög nivå!