söndag, september 28, 2008

Äggröra med kyckling och lökDet är söndag. Och eftersom jag bl.a. hjälpte min (fantastiske) storebror att flytta igår sov jag länge i morse. Och då behöver man proteiner! Och starkt kaffe! Det blev "äggröra med något till" vilket alltid brukar kvala in som "en god och närande frukost att återställa nästan alla åkommor". Detta "något till" blev idag kycklinginnerfilé (vilket är ett fantastiskt sätt att få kycklingindustrin att sälja den där lilla flärpen som blir över när man gör kycklingbröstfiléer - smart tänkt, kronfågel!) och en stackars liten lök som såg alldeles ensam ut i grönsakskorgen här hemma. Värre frukost än så kan man ju äta, såhär, en söndag!

(1 port)

Äggröra:

3 ägg
1½ dl mjölk
En liten nypa flingsalt
Några tag med pepparkvarnen över

Lite smör till stekning

Vispa ihop ingredienserna med en gaffel, i en bunke och häll sedan i en medelvarm sauteuse med lite smör i. Rör lite då och då med slev. Då äggröran börjar klumpa ihop sig - ta den av värmen och fortsätt att röra. Den får då en fin porös konsistens.

4 kommentarer:

Jessika sa...

Om man istället för en ledsen lök har några vårlökar med smak åt det vitlökshållet alt. gräslök med vitlökssmak så är det oerhört gott att ha i :).
Du kan inte bli frukostkock hemma hos mig? Eller kock överlag? Fast det blir på strikt pro bono basis för jag har inga pengar ;)

Anna sa...

Vilken grym frukost, äggröra och kyckling har jag aldrig ens funderat på om det passar ihop men det ser onekligen gott ut! :)

Jesper sa...

Jessika: Jo, det hade varit både gott och vackert, men nu hade jag inte det... :-) Vad det gäller pro bono-gig har jag liksom vuxit ifrån det. Tyvärr.

Anna: Tack, och jo, det var riktigt smarrigt. Bra frukost.

Jessika sa...

Jag förstår inte tjuriga 30 någonting, alltså i min ålder, som inte heller har några pengar till övers för pro bono... ;).
Om du hittar vitlöks gräslök. Hacka upp, stoppa i frys.