fredag, september 19, 2008

Hell's kitchen säsong 4

Knappt hade man börjat andas djupt igen efter finalen i säsong 3 så börjar tv3 sända säsong 4 av Hell's kitchen. Hell's kitchen är ett sådant där program som jag verkligen tycker om. Det är ett slags reality-såpa, fast med lite hjärna.

Dessutom är det roligt att - precis som när det är någon sport man kan något om på TV - sitta framför TVn och skrika lite åt deltagarna.

Som igår - flera av snubbarna går in med attityden att de mer eller mindre redan ÄR den nya Gordon Ramsay, och säger saker som "No way I'm gonna get beaten by a fucking GIRL in the kitchen..." Och så åker man på radikalsmisk. Det är rätt roligt, faktiskt.

Men den här säsongen undrar jag lite var man fått tag på deltagarna? Hur det liksom går till? För om det här är - som speakerrösten sade igår - de främsta av "hundreds of thousands" som sökt till programmet, och man VET att det skall bli den "hårdaste säsongen" och Gordon själv skall stå med sitt namn på dörren på den restaurang som är en del av priset - då borde man ha rensat ut folk som inte har varit i branchen på många år, folk som inte kan koka risotto, folk som bara är loudmouths... Tycker jag. Och tydligen också bl.a. Frukostflingan.

Kolla in det här klippet (där flera av deltagarna berättar om sin bakgrund, och i övrigt gör den vanliga "cook your signature dish"-grejen som alltid kommer i första programmet

4 kommentarer:

Jessika sa...

whoops, de hade ju ego så stort att det hängde ut genom öronen på dem!!!

Inger sa...

Hm..he, he, he...men erkänn...det är ju lite roligt att de är där. Det skulle ju bli så seriöst om det bara var perfekta människor som var med. Ibland tror jag att de väljer ut lite orginaliteter för att försöka få fason på och jag menar...Gordon har ju skinn på näsan så det räcker..???

Jesper sa...

Jessika: Ja...

Inger: Jo, visst, men OM man nu VET att man skall jobba med just HONOM och priset är just en av HANS restauranger kanske en - hur skall jag uttrycka det - "lite mer ödmjuk attityd kanske är mer klädsamt"? :-)

Madeleine sa...

Vet du när de börjar sända säsong 5 i Sverige? Finalen på säsong 4 var ju i slutet på förra året, men nu sänder de säsong 2?