torsdag, september 25, 2008

God "typ gubbröra, fast varmt"



En god kvällsmacka. (Eller två)

2 skivor pågens "Lingongrova"
1 msk smör
2 ägg
1 liten gul lök
1 schalottenlök
1 liten burk grebbestads ansjovis
3 kokta potatisar
1 tsk finhackad persilja
1 tsk finhackad dill

Lägg upp skivorna på en tallrik. Om du vill - bred dem med lite smör.
Hacka löken så fint du kan - tärna potatisen något grövre. Fräs i en het sauteuse med brynt smör.
Koka äggen hårdkokta, skala och hacka i bitar något större än löken, men något mindre än potatisen.
Hacka och rör i ansjovisen.Strö persilja och dill över och rör om ordentligt.
Klicka upp i lämplig mängd (jag bygger torn - men jag ÄLSKAR ansjovis) på smörgåsarna.

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Vad smarrigt!

Jesper sa...

Ja, det är inte så dumt!