tisdag, september 23, 2008
Makaroner med kyckling- och trattkantarellsås
Fick, i samband med dopet i söndags av Fru Värns morfar, en stor påse svamp, med bl.a. trattkantareller. En del av dessa har jag redan planerat ett gott öde åt till eftermiddagens middag, men några stycken (rätt många, faktiskt) fick igår bli denna lilla, kanske lite gammaldags pastarätten:
(4 port)
200g kycklingfilé
200 g trattkantareller, väl rensade
1 nypa (kryddmått?) rosmarinsalt
2 msk smör
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1½ tsk soja
salt och vitpeppar
Dela svampen varmsamt i mindre bitar. Skjuts i en het panna med smöret. Strö snabbt en nypa rosmarinsalt över.
Hacka löken och låt den svetta med i pannan.
Strimla kycklingen tunt och låt den få följa med kompisarna i pannan, nu går det undan!
Så fort kycklingen är genomstekt täck med creme fraiche och skvätt i sojaan. Låt koka ihop sig under någon minut och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
Klart!
Servera till pasta, gärna gammaldags makaroner.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar