onsdag, september 03, 2008

Krämig kycklingsoppa

(4 port)

300 - 400 g kycklingbröstfile
1 gul lök
2 potatisar
½ gul paprika
2 msk koncentrerad kycklingfond
½ dl mjöl
1 msk smör/margarin
½ dl vitt vin
5 dl mjölk
2 dl creme fraiche
Vitlökspulver
Paprikapulver
Salt och peppar

Smält smöret i en medelvarm kastrull.
Vispa i mjölet under ivrig omrörning och slå över mjölken. Rör ihop till en bechamel. Dra av värmen och låt svalna något.
Skala och skär löken och fräs den något i en panna, häll över i bechamelen.
Gör likadant med potatisen
Tärna och krydda kycklingfileerna med vitlökspulver, paprikapulver salt och peppar. Stek!
Strimla paprikan tunt (Julienne).
Tillsätt creme fraiche, vitt vin och kycklingfond i din bechamel.
Ställ på spisen och rör i den lite då och då så att det inte bränner fast i botten.
I med kycklingen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Späd möjligen med mjölk till önskad konsistens, om det känns för tjockt.
Garnera varje portion med den strimlade paprikan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här ska jag laga i morrn.

Johanna M. Saarenpää sa...

Ett av mina favoritrecept!