söndag, september 28, 2008

färsk pasta med räkor, lök, grädde och ruccola



En till sådan där "vi måste ha något att äta och det snabbt"-pasta. Idag lite extra speciellt snabbt, eftersom jag kokade färsk pasta till. Jag hade lite buljong (på benen från rödingen förra helgen) och lite små räkor i frysen blev det "något med räkor" och såhär blev det idag:

(4 port)

1 orange paprika
½ stor lök
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
400g små räkor
1 dl vitt vin
2 dl hemkokt fiskbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 liten nypa salt
50 g ruccolasallad

Strimla paprika och tärna löken och släng i en sauteuse med smöret.
När löken börjar mjukna häll buljong och vitt vin över. Låt koka ihop ett tag.
Häll över grädde och salt och finhacka sedan vitlöken och ha i såsen.
Några minuter innan du skall servera såsen. Häll i räkorna och låt dem bli precis genomvarma, men utan att de får koka med i såsen.

Servera med kokt pasta (jag hade färsk bandspaghetti) och garnera med ruccolasallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pasta är bästa "raketmaten" det och det blir så himla gott med ruccola i!

FamiljenFriluft sa...

KarinW: Ja, visst blir det. Jag älskar den där lite peppriga beskan hos ruccola mot det ägg-lena hos pastan!