måndag, september 15, 2008
Det HÄR kan vi laga på vår restaurang, pappa!
Dottern och jag har - inte helt otippat - lagat mat tillsammans, igen. Ikväll blev det pasta med räksås. Dottern, som på senare tid knappt ätit sås till sin pasta, åt en stor portion och tyckte att det var gott! Seger! Och själv tyckte jag att det blev ovanligt lyckat.
(4 port.)
50 g smör
2 msk olivolja
1 gul lök
1 gul paprika
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
250 g frysta skalade räkor
1 nypa flingsalt
Skala och hacka löken fint lägg i en panna eller sauteuse.
Svetta löken i smör och olivolja, smula över lite flingsalt.
Strimla paprikan och skicka i pannan.
Smula över fiskbuljongtärningen och häll över vinet. Låt koka ett kort tag.
I med grädden. Låt koka ihop tills det är ganska tjockt.
På slutet - släng i räkorna, precis så att de hinner bli genomvarma. Servera genast, till pasta.
Smaklig måltid!
Eller "Maten är klar - vassego och ät!"
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Lät smarrigt tycker jag.
Ps. smörgåstårtorna blev faktiskt riktigt lyckade.
Det blev över en hel del.... ;-))
Det ÄR smarrigt! Jag har världens bästa förste-kock i min köksbrigad! :-) Och det där med smörgåstårta som blir över har jag inte sett något av?! :-) Kul att de blev bra och hoppas att kvällen i övrigt var trevlig, tillsammans med tjejerna!
åh vilken skön tjej!
Elin: Japp! Och alltid när folk säger sådana saker om mina barn brukar jag skylla på deras mor! :-)
Är det du som ska vara servitör på restaurangen?! ;)
Jessika: Jag antar att jag får vara nöjd med vad jag får i jobbväg, när vi väl är där, men fick jag välja slipper jag gärna springa med tallrikar. Eller tala med gäster. :-)
Tänkte väl att du får nöja dig med whatever liksom. Det ser ju ut som om dottern inte tänker lämna över platsen vid spisen frivilligt. Eller pallen vid spisen ;)
Skicka en kommentar