fredag, juli 22, 2011

Röra att ha på en smörgås - ungefär som hummus, fast ändå inte...

Varje dag - till "dagens lunch" på jobbet ingår sallad och bröd. Brödet är ofta ett "hembakt" (tja, eller ni hajar - bakat på plats, i alla fall) morotsbröd, som jag tycker är gott, och till det "något slags god röra". Den där röran kan vara lite av varje. Något som en typ en tapenade, med oliver och sardeller, eller hummus på kikärter, eller något på färskost, med färska örter eller...

Ja, som den här röran - en väldigt enkel röra på röda linser.

Varje dag gör vi nämligen också en basilikaolja som vi använder i t.ex. smörgåsar med tomat och mozarella, eller som dekorationsolja i soppor och liknande, som bas till vinägretter och - tja - lite allt möjligt, kan man säga.

Men den här röran, då - jo, ta lite röda linser och koka dem. Länge. Så att du kokar sönder dem ordentligt. Lägg dem sedan i en chinoise, så att de får rinna av allt vatten ordentligt. Det du då får kvar är en stärkelserik "gröt" som du kan använda som bas till din röra.

Sedan - i med lite av den där basilikaoljan, lite färska hackade örter, några vitlöksklyftor som får hackas i, kanske en skvätt citron, och voila - "smörgåsröra".

Inga kommentarer: