måndag, juli 18, 2011

Ibland måste man improvisera

Jag MÅSTE ha en timbalring! Aldrig tidigare har jag känt så starkt att jag verkligen BEHÖVER en timbalring, som idag, nu till lunchen. En timbalring är verkligen vad jag behöver! Nu!

För Er som inte vet vad en timbalring är, så är det en liten utstickare, ungefär som en pepparkaksform, fast rund, och lite högre. Den kan man både skära bröd med, så att det blir små runda puckar av det man skär, eller lägga i saker, som röror och annat, så att det blir små prydliga, helt runda högar av det man lägger i ringen.

Normalt sett är en timbalring en liten ring i rostfritt stål, kanske sisådär 7 cm i diameter, gånger kanske 3-4 cm på höjden. De finns att köpa i många välsorterade köksaffärer och jag har faktiskt använt dem tämligen ofta i de olika kök jag jobbat i.

Utom just det jag jobbar i idag, då. För här saknas det. Och jag som tänkte lägga upp min goda gubbröra på kavring som små stiliga puckar! Och nu har jag fått beställning på två också! Hur tusan skall jag lösa det här? Jag MÅSTE ju bara snygga till de här mackorna. Jag kan ju inte bara bära ut ett par skivor hembakt kavring med röran KLICKAD ovanpå?! Det duger inte! Jag MÅSTE fixa till något sätt att få runda, fina, tjusiga små puckar av maten!

Hur sjutton ska jag lösa det här?! Tänk, Jesper! Tänk!

Mhm... Om jag skulle...

8 kommentarer:

King Edward sa...

Ha ha ha. Snyggt jobbat. :-)

Anonym sa...

schysst!

Monica sa...

Smart;)

Jesper sa...

King Edward: Tack.

Anonym: Tack.

Monica: Tja, jag vet inte om det var smart. Ibland är jag mer ingenjör än kock, känns det som. :-)

Jessica sa...

konservburkar funkar också, fyi sådär ;). du får köpa ett gäng utstickare och flytta med dig dom.

Jesper sa...

Jessika: Tack för tipset.

annapanna sa...

Hur fungerade det med din ring då? Pictures, or it didn't happen! :-)

Jesper sa...

annapanna: check it out!