fredag, juli 01, 2011

Ett litet minne från förra sommaren.

Jo, det var ju en sommar förra sommaren också. En händelserik sommar, på många sätt. För nästan precis ett år sedan gjorde jag min andra tatuering och hade länge tänkt på att jag skulle göra något "kockinspirerat".

Förra sommaren var jag också relativt nyopererad, med en hornhinnetransplantation (den här gången var det högerögat som fixades till) bakom mig. Jag gick runt med en sådan där "svart lapp" för ögat.

På förskolan dottern går på, skulle hon för sina kompisar berätta att jag både såg ut som en pirat (fastän jag inte var en) och att jag faktiskt lagade mat på jobbet och inte skövlade och brände skepp. Det blev så att barnen, först på hennes förskola, och sedermera på Ekbacken, där jag jobbade, började kalla mig "matpiraten".

Det här tyckte jag var både sött och väldigt "precis i min linje". Ett kök är väldigt mycket som ett piratskepp, klart till drabbning. Vi gör alla vad kaptenen säger. Och inget annat. Och fort skall det gå. Och alla som någon gång stuckit in huvudet i ett professionellt kök när det hettar till har hört något som i bästa fall bara varit likt kapten haddocks besvärjelser (och i värsta fall något som jag själv kanske kan ha sagt i stridens hetta - som ett målande "din syfilitiska hög grävlingsbajs...")

Så det blev en matpirat.

På vänster arm.

Har du själv några tatueringar någonstans?

5 kommentarer:

Pelle sa...

Cool tatuering. Har du fler?

Jesper sa...

Pelle: Tack! Och hej och välkommen till Krubb! Jo, jag gillar den, jag också. Den är jättefin, tycker jag. Ja, jag har en tatuering till. På andra armen - den högra. En klättrare, nära toppen på en klippa, som sträcker sig efter ett gammalt stenkors.

Din Onda Tvilling sa...

Har själv låtit tatuera mig då tatueraren hade långtråkigt en gång...

Och julen 2008 gjorde jag denna.

Har en tredje, som du vet. Och fler lär det bli. I a f en till...

Jesper sa...

Min onda tvilling: De är vackra, de där tatueringarna. Men det är ju praktiskt att ha en tatuerarkompis, som blir uttråkad ibland. :-)

Anonym sa...

Cool!
Har en liknande http://pappakock.wordpress.com/?s=Matinspirerad