tisdag, juli 19, 2011

Dålig marknadsföring, City Gross

Ni vet livsmedelsbutikkedjan City Gross? De kör ju med att de har "garanterat GMO-fritt kött" i sin reklam.

Det ger köparen intryck av att kött i andra butiker innehåller genetiskt modifierade organismer, anser Konsumentombudsmannen som vill förbjuda City Gross att fortsätta med reklamen.

Enligt Livsmedelsverket finns inget kött i andra butiker som innehåller GMO. Det är dessutom förbjudet i hela EU, skriver KO.

Lite som att säga att man garanterar att mjölken inte innehåller arsenik, tycker jag. Dålig marknadsföring, City Gross!


(Hittat i DN)

5 kommentarer:

annapanna sa...

Det är skandal att ett företag får luras så!

Smulansbakblogg sa...

Hade jag ingen aning om.Jag köper jämnt kött från city gross,för de har inte gasad kött som willys och andra har.

Jessica sa...

Jag var på Citygross för första gången häromveckan. Nyöppnad i stan men ligger obekvämt till. Kände mig inte sådär jätteimpad, inte heller av köttavdelningen. Det är bra att de inte har gasatmosfär i köttförpackningarna men så är jag väl del i en liten del av befolkningen som inte tycker att utseendet är rakt igenom rådande.
Så den här nyheten plus det att köttdisken inte var sådär jätteimpande, så nej, dit behöver jag inte ta mig några fler gånger (de hade en bra avdelning för ovanligt kött och inälvsmat. Väldigt bra t o m).

Jesper sa...

Annapanna: Well. De luras ju inte. Bara säger på ett sätt som gör att man kan missförstå.

Smulansbakblogg: Ja, och DET är ju bra. Jag tycker också att de ofta haft bra kött. Men jag tycker att marknadsföringen här är rätt dålig.

Jessica: Precis som du skriver finns det ofta väldigt bra köttavdelningar på citygross och de har ofta just inälvsmat och sådant som inte finns någon annanstans. Just därför känns det ju korkat att inte ta upp t.ex. DET som en konkurrensfördel i marknadsföringen, i stället för att försöka smutskasta andra?

O. sa...

Men Jesper då. Gick du på det enkla tricket från SLV?
Vi käkar visst GMO-kött.

Livsmedelsverket har, som ofta förr, friserat sanningen. Och Konsumentverket går på SLV:s linje.

20 % av våra grisar käkar genmodifierat foder. Övrig boskap äter "i stort sett inte" gmo-foder. Enligt LRF, som hoppas att GMO-fodret fasas ut till hösten...

Hur det ligger till i övriga EU är omöjligt att säga. EU har flera gånger svängt i frågan. Man har bland annat förbjudit särskild märkning av mat som innehåller GMO. Men nu verkar man vara på väg åt andra hållet.

WTO menar i sin tur att förbud mot GMO-käk vore ett otillåtet handelshinder. (En slump att USA är stora både inom WTO och GMO-odling?)

Således - bra marknadsföring City Gross! Hoppas de kontrar snart. Argument för deras sak saknas knappast.