Har skrivit om något slags köttfärslåda tidigare, men det var länge sedan. Och sedan dess har jag lagat den här - kanske lite mer "klassiska" varianten, väldigt ofta.
Den är lite som en sjömansbiff, fast med köttfärs i stället.
Den var väldigt poppis på min tidigare arbetsplats och har visat sig vara lite av en "barnfavorit". Tror att det har att göra med att det är smakrikt, men med enkla smaker. Och inget tillkrånglat, eller överdrivet såsigt.
Bara brynt köttfärs, lite lök, kokta potatisskivor som varvas i en ugnsfast form. Lite kryddpeppar, några lagerblad. Lite spad (typ buljong, eller vad som helst - en lättöl, kanske, om du vill köra "sjömansbiff-rejset") och sedan låt det gå i ugnen på sisådär 180 grader i kanske en halvtimma.
Och voila!
onsdag, juni 29, 2011
Klassisk köttfärslåda
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter kanon, måste prövas!
Ja, testa! Och skriv gärna här hur du tyckte att det funkade! Lycka till.
Skicka en kommentar