Har jobbat på stationshuset i Saltsjöbaden idag. Ett litet fik med enkel mat med tämligen tydlig "hälsoprofil". Ett mysigt litet hak.
Idag har jag lagat en quinoasallad med kallrökt lax med en honungs-, citron- och senapsdressing (och krutonger). Dagens varmrätt var kyckling marinerad i japansk soja, vitlök, chili, ingefära och honung på en bädd av quinoa, toppad med alger och en yoghurt med citroncest, honung och havssalt.
Och så dagens soppa då - Tomat och paprikasoppa med örtolja och rostade solroskärnor:
1 burk krossade tomater (gärna mutti)
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar (eller annan valfri mild chili)
Någon matsked god koncentrerad buljong
Salt
Grovmalen svartpeppar
Hacka paprika, vitlök och chili och lägg i en kastrull med lite olivolja. Låt det steka lätt, tills paprikan fått färg och börjar mjukna
På med tomaterna
Tillsätt buljong och lite vatten ( 1½ dl?) och låt koka ihop under typ 30 minuter.
Stavmixa till slät soppa.
Smaksätt med salt och grovmalen svartpeppar.
Servera med örtolja (Färska örter stavmixas i olivolja med lite flingsalt) och rostade solrosfrön.
måndag, juni 20, 2011
Dagens soppa - tomat och paprikasoppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar