torsdag, juni 09, 2011

Idag...

Idag, för tre år sen, hände något väldigt speciellt. Jag blev pappa för andra gången i mitt liv. Den gången till en liten kille, som nu vuxit upp och blivit stora karl'n! Idag fyller han tre år.

Och som treåring vill man gärna ha tårta. Gräddtårta, för det står det alltid i alla barnböcker. Min son är emellertid laktosintolerant, så det blir att få fixa egen tårta. Det finns inga laktosfria gräddtårtor att köpa på konditori (varför gör det inte det, förresten?).

Och jag är ju notoriskt dålig på att baka.

Men med ett par sockerkaksbottnar, lite hjortronsylt, råkräm och lite vispad laktosfri grädde blev det denna lilla konstruktion. Garnerad med grabbens älsklingsgodis - gummibjörnar.

Så - grattis, killen! Grattis på treårsdagen! Och hoppas du gillar tårtan, när du kommer hem från förskolan!

6 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jesper sa...

Anonym: (Och ni andra som läser bloggen). Vegetariandebatten (och allt annat jag skriver om) får debatteras i respektive inlägg. Och påhopp på mig eller min familj kommer att tas bort.

Och jag kommer ALDRIG tolerera att du/ni hoppar på mina barn med könsord och hotelser för att du/ni inte tycker som jag.

Slutligen ett litet tips: Försök övertyga mig med bra argument i stället för att försöka tysta mig. Du har större chans att lyckas. När du beter dig som en idiot kommer jag att utgå ifrån att du är en. Och aldrig lyssna på vad du vill ha sagt.

Jessika sa...

Över grönsaker?
Jösses du som känner dig så hotad... tagga ner för tusan.

Allt gott till pojken på födelsedagen!

Jesper sa...

Jessika: Tack. Han hade en fin födelsedag. Och åt tårta med gummibjörnar på. Det var - enligt uppgift - "den dodaste tåtan jag etit". :-)

O. sa...

Klart att det finns laktosfria tårtor. (Har själv svårt för laktos). Går oftast att ordna, om man beställer nån dag innan.

Nu beror det såklart på hur överkänslig man är. Kan tänka mig att en del inte vill sälja sånt som "tillverkats i samma lokaler som"...

Fruktgelévarianter är väl annars ofta laktosfria?

Annars får du väl ta dig över sundet till den östra rikshalvan. Där är mellan 15-20 % laktosintoleranta.

Jesper sa...

O. Jo, fruktgele hade säkert funkat, om bara sonen hade gillat det. Nu hade han fått läst någon bok med - tror jag - alfons, där alfons farmor bjuder på gräddtårta, och då var det gräddtårta som gällde. Och här i Orminge kunde de i alla fall inte fixa någon färdig laktosfri tårta på konsum. Å andra sidan är det ju inte svårt att slänga ihop en själv. Om man bara kan acceptera att det estetiska blir lite lidande när den odugliga gamla köttkockspappan skall försöka sig på att pussla ihop bakverk. :-)