torsdag, maj 08, 2008

My Bonnie...

is over the ocean?

Inte riktigt. Izabella - min gamla Ciao - "is over the ocean" som den gamla sångtexten antyder. Hon såldes nämligen till en ny glad ägare som snabbt flyttade henne till Gotland, där hon nu lever och mår väl (och fått ny koppling). Kunden blev nöjd. Jag blev nöjd. Och Izabella fick ett mer kärleksfullt hem än jag kunnat ge henne, så...

Jag har emellertid ivesterat pengarna från mopedförsäljningen i en ny moped. En Bonnie. Som alltså inte är "over the ocean". Utan ute på vår närmaste lilla uteplats.

Dottern blev - liksom jag - förtjust (jag i färgen och det faktum att den ser ut som en gammal 50-talsvespa) och har sedan Bonnien inköptes velat köra den själv. "Det är min scooter", säger hon. Jag har berättat att det är lite drygt 11 år kvar tills hon får köra moped, men just DEN informationen är inget hon tar någon större notis om.

Idag, när jag kom hem från jobbet, gick det inte längre. Vi tog på oss hjälmar och så körde vi en sväng runt kvarteret. Dottern fick stå på fotplattan medan vi rullade långsamt (det går inte att rulla speciellt fort med den här mopeden) runt kvarteret. Dottern tryckte glatt på tutan och slog på och av strålkastaren.

Nåväl. My bonnie är en av typen "Bajaj" (som förmodligen - av allt att döma (kanske inte) betyder "långsam gubbscooter" på Hindi?) och är sedan 1997. Den är förvånadsvärt bra hållen och går bra, men har några smärre skönhetsfel, men vem har inte det? Även jag var snyggare 1997...

Nåväl - för att kunna lägga alla historier om mopeder på hyllan ett tag - här kommer en bild på hur roligt vi hade det när vi kört runt rabatten, så att ni får se hur fin mopeden (och kanske framförallt dottern) är.

I morgon skall jag åka med "Röda Faran" (som ännu inte fått något passande namn - vad kallar man en indisk moped?) till jobbet. Det blir kul. Fast inte så fort.


4 kommentarer:

O. sa...

"Bajaj" betyder typ skräddare eller ekiperare. Passande sällskap för en välklädd kock?

I namnväg känns kanske Indira eller försvenskningen Indra lagom gracefyllt?

Bilden är för övrigt rätt smickrande, till och med hockeyhjälmen är "good for ghetto", som det heter i hooden.

Jesper sa...

O. Jag säger till om det är passande, när jag träffar en välklädd kock. :-)

Indra var inte så dumt. Jag tänkte själv på det lite mer ödesmättade "Shiva", men Indra känns lite lättsammare. Vi får se om någon mer kommer med förslag.

Och Dotterns hjälm var kusligt färgmatchad med moppen. Det blev nästan bättre än vad det var tänkt.

Själv tycker jag alltid att det känns smickrande när någon annan vill synas på bild tillsammans med mig. Speciellt rödhåriga bikerbrudar! :-)

Mackan sa...

Kali? Parvati? Durga?

Tänkte bara vara hjälpsam...

Jesper sa...

Mackan: Tack för ditt stöd. :-)