torsdag, maj 08, 2008

Tårtonsdag.

Det var onsdag igår. Onsdag efter tisdag. Tisdag som i leveransdag. Inte helt överraskanade kom Menigo med fel grejor, och missade på andra. Fastän man lovat "göra en utredning för att se var i kedjan det brister". Fastän jag blivit uppringd av diverse chefer på olika avdelningar som lovat "ta tag i det här". Fastän jag ringt till Menigos kundtjänst 16 veckor de senaste 18.

Nåväl. Till sist tyckte någon av de här cheferna att det blev lite för pinsamt, så hon åkte ut till Årsta, plockade själv ihop de varor sosm saknades, körde ut till oss i sin egen audi, med grejerna i en kylväska och och överräckte dem personligen. Det var schysst, tycker jag. Det visar på ett engagemang. Med sig hade hon också en tårta "som plåster på såren" och därför blev det tårtonsdag igår.

Tårtonsdagen var - till skillnad från tisdag, då i princip allt gick åt skogen hela dagen (moppen startade mystiskt inte alls på morgonen, jag blev sen till jobbet, fick fel grejer, kunde inte ge barnen den mat de skulle ha, gjorde champinjonsoppa som ingen åt och fick slutligen jobba över för att fylla i alla avvikelserapporter efter varuleveransen och ringa kundtjänst och sådär...) - riktigt bra, hela dagen:

Jag fick mirakulöst igång scootern på typ tredje försöket på morgonen och puttrade sedan lugnt till jobbet på sisådär en halvtimma, kom tidigt till jobbet och hann plocka i ordning och fixa matsäck till barn som skulle på utflykt, ta fram bröd och grejer ur frysarna, och lagade sedan god och populär kyckling till lunch. Sp efter lunch var det alltså fika (med tårta) tillsammans med kollegorna och så var det hemgång.

Det behövs ibland en sådan där "tortdag" för att man skall komma på rätt köl igen. När dagen innan känns som "ens värsta dag på jobbet" är det skönt att få lite framgång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

fast min dotter gillade svampsoppan. det var enl henne "min bästa svamp". :)
AH

Jessika sa...

Bara den termen, se var i kedjan det har brutit samman skulle ha fått mig att börja morra. Jag får inte mina grejjer som jag ska - FIXA DET. Punkt slut liksom, inte utredningar kors och tvärs och var bryter det samman i processen. Fast såna utredningar har jag ju också hört talas om när grejer bryter samman.

Jesper sa...

AH: Vad roligt att någon gillade den, i alla fall. :-)

Jessika: Ungefär så, ja. :-)