måndag, maj 19, 2008

Enkelt är genialt

Har under senaste tiden haft lite svårt med inspirationen, både på jobbet och hemma. Det är då man som kock tackar för sin erfarenhet och den breda reportoar och improvisationsförmåga den ger.

Ibland hittar man så inspirationen igen, och inte särskilt sällan i saker som är helt okomplicerade. Smakerna kommer tillbaka i det enkla. Det blir stilrent och vackert i sin simplicitet. Man hittar tillbaka till modet att utforska nya kulinariska jaktmarker genom att återvända till kända. Att koka fond. Att göra en räksoppa från grunden. Eller i en varm smörgås.

Just varma smörgåsar finns det ju en uppsjö av, mer eller mindre standardiserade, men härom kvällen resulterade en kylskåpsräd i följande lilla variant:

Vitt franskbröd med lagrad prästost, rökt skinka, färsk skivad lök och slotts starka senap.
Stek i smör och stek sedan ett ägg enligt dina egna preferenser och lägg på toppen.

Enkelt och gott.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Brukar göra en liknande, men med dijonsenap och lite riven pepparrot. Mums!

Rebecca sa...

Varma smörgåsar är det bästa man kan äta. Gastronomi på hög nivå!

FamiljenFriluft sa...

Kerstin: Pepparrot! Varför kom inte JAG på det?! *daskar sig i pannan* Genialt! Tack för tipset.

Rebecca: Absolut!