måndag, maj 19, 2008

Det är sådant här som gör att jag drar mig för att kalla mig kristen...Läser en tokig artikel i Dagen - Sveriges största kristna tidning, om att mitt favoritkaffeshop-kaffe upprör känslor hos den dumhögerkristna högern i USA. Man vänder sig mot att företaget har bytt ut logotyp på sina kaffekoppar. En talesman från gruppen (som heter något i stil med "resistance" eller något annat ungefär lika fjantigt) tycker att logotypen ser ut som en prostituerad.

Jag vet inte hur man ens får idén. Jag hajar det inte. Om nu inte snubben själv brukar gå till prostituerade och därför kan göra den liknelsen? Jag tycker själv att det ser ut ungefär som en filead fisk med en tjej på toppen, och tydligen visar bilden en "siren" - en tvestjärtad sjöjungfru.

Visst. Loggan är ful. Och Starbucks formgivare borde få offentlig smisk, men hey - det är just sådana här grejer som gör att jag själv drar mig för att kalla mig kristen.

5 kommentarer:

Anna sa...

Idioter finns överallt, oavsett värdegrund (även om kristna högern i USA verkar ha fått mer än sin beskärda del). Jag säger bara Nogger Black...

Örjan sa...

Tack för kommentaren

Talawa sa...

Ja du, vad skall man säga? Som kristen kan man bara skämmas över all korkad smörja som kommer från det STORA landet i väster. Att orka bry sig om etiketter på kaffet när folk bombas av det egna landets vapenmakt är i sanning ett mysterium. Lycka till med käket på förskolan! :-)

Jesper sa...

anna det hade jag HELT glömt bort! Haaha! Tack för påminnelsen.

Örjan: Tack själv, för att du l äser bloggen.

talawa Jag antar att du inte menar norge?! ;-) Ja, de verkar ha mycket att bry sina hjärnor med där över... Och tack för lyckönskningen.

joelh sa...

håller med dig om att bojkotten är tokig, men hur kan du gilla starbuck. de är coffeeshopsens McDonalds!! :)