Det beror lite på hur varm grillen är. När jag grillar i panna på spisen brukar jag ha på lite olka (av neutral typ) och så köra några minuter (2-3, kanske?) på varje sida, precis så att det blir fina ränder på osten.
Ofta gör jag en lite smaksatt olja (vitlök, lite goda örter osv.) att grilla i. Att grilla på grill utomhus kräver dock att allt kol är riktigt vitt eller glöder och så bara några sekunder på varje sida, så att det precis blir ränder.
Är grillen för kall fastnar osten ofta i gallret och blir tråkig...
Kanske inte så klargörande tips, men pröva dig fram, så ser du vad som funkar för dig och din grill.
35+ -nånting kock, bosatt i 08-land, pappa till två barn, och har därför en speciell förkärlek till just "mat för barn".
Krubb är en blogg om... just krubb. Om mat. För jag tänker mycket på mat. Lagar mat. Äter mat. Läser om mat. Ser på mat-TV. Skriver - nästan uteslutande - om mat. Och så folket som lagar den.
Välkommen till bloggen. Hoppas du hittar något du gillar. Här nedan kan du klicka dig fram i menyn bland bloggar jag gillar. Mina gamla inlägg (skåpmat?) och lite annat smått och gott... Bon appétit!
2 kommentarer:
erkännande: jag är urusel på halloumi. hur gör du när du grillar den - lite olja eller? smaksättning? Hur länge grilla?
Det beror lite på hur varm grillen är. När jag grillar i panna på spisen brukar jag ha på lite olka (av neutral typ) och så köra några minuter (2-3, kanske?) på varje sida, precis så att det blir fina ränder på osten.
Ofta gör jag en lite smaksatt olja (vitlök, lite goda örter osv.) att grilla i. Att grilla på grill utomhus kräver dock att allt kol är riktigt vitt eller glöder och så bara några sekunder på varje sida, så att det precis blir ränder.
Är grillen för kall fastnar osten ofta i gallret och blir tråkig...
Kanske inte så klargörande tips, men pröva dig fram, så ser du vad som funkar för dig och din grill.
Skicka en kommentar