tisdag, november 24, 2009

Helgen

Ja, jag har ju inte skrivit på några dagar. Skälet är (förutom det vanliga att man ibland inte hinner med, eller inte orkar) att jag varit bortrest. Med Frk. R.

Vi fick - av hennes föräldrar, syster och svåger - för att fira vår förlovning för ett tag sedan, ett litet "paket" med att låna bilen över helgen, åka till Sigtuna, där bo på stadshotellet (som i år firar hundra år och därför...) äta "jubileumsmeny" och skämma bort oss lite...

Jag har helt enkelt gjort annat än att blogga (här tänkte jag för övrigt först skriva något fyndigt i stil med "jag har alltså inte haft plats i knät för en dator också..." men jag låter givetvis bli, eftersom jag är så finkänslig.).

Nåväl. Jag skulle säkert kunna skriva en nästintill pornografisk text om hur god maten var, hur vackert upplagt allt var, hur fantastiskt bra servicen var, men det skulle bara bli tråkigt för Er att läsa. Hur många gånger kan man läsa ordet "krispig" eller andra adjektiv staplade på varandra, om sallad, innan man liksom bara får spelet? Så jag skall bespara Er det.

Låt oss bara säga att maten, sällskapet och miljön tillsammans konspirerade för att - väldigt framgångsrikt - förföra mig. Man lyckades. Jag är helt tagen.

Maten är, utan att överdriva, bland det absolut bästa jag någonsin ätit. Tekniskt briljant, fantastiska smakkombinationer, ibland lite avantgardistisk och banbrytande (en dessert med lakrits, blåmögelost och blåbär - någon?) och hela tiden väldigt tilltänkt och intelligent presenterad. Såhär vill jag laga mat, när jag blir stor!

Men vad sitter jag här och skribblar om - åk dit, vettja! Se efter själva! Och låt Er förföras av en nästan Madicken-stad, med ett unikt litet vackert stadshotell, med den kanske bästa mat som står att finna i Stockholmsområdet. Åk! Ät! Njut!

3 kommentarer:

Lyxpiraya sa...

Eller då dt skrivs fräsch om mat,som om man ville käka sunkig mat dårå. Jag ska testa Sigtuna :)

Bendel sa...

Du har alltså ett liv också? Låter alldeles underbart!

Jesper sa...

Lyxpiraya: Ja - åk dit! Det är så himla bra!

Bendel: Japp. Underbart var ordet!